AMS Laborator Genetic


AMS Laborator Genetic a fost infiintat in anul 2016, primul proiect fiind realizat in parteneriat cu compania Natera (California, USA) care a avut ca rezultat implementarea testului de screening prenatal neinvaziv Panorama.

Existenta unui spatiu adecvat si cu dotare corespunzatoare este esentiala pentru buna desfasurare a fluxului analitic si obtinerea unor rezultate de incredere.

Ca masura de prevenire a aparitiei contaminarilor, modul de organizare a laboratorului a fost bazat pe separarea spatiala a diferitelor etape metodologice si pe asigurarea unui flux analitic unidirectional.

Astfel, procedura de lucru recomanda ca separarea activitaţilor sa se faca in minim cinci categorii, fiecareia corespunzandu-i un spaţiu de lucru dedicat:

1. Camera biosecuritate (cam 1) – spatiu destinat izolarii plasmei si extractiei ADN-ului
2. Camera Pre-PCR (cam 2) – spatiu destinat pregatirii bibliotecilor de ampliconi prin fragmentarea ADN-ului si adaugarea de amorse specifice (secvente oligonucleotidice specific)
3. Camera Post-PCR 1 (cam 3) – spatiu destinat amplificarii si purificarii bibliotecilor de ampliconi
4. Camera Post-PCR 2 (cam 4) – spatiu destinat pentru PCR si secventierea ampliconilor
5. Camera receptie probe (cam 5) – spatiu destinat receptiei probelor ce urmeaza a fi analizate.

Acest laborator foloseste cele mai moderne tehnologii genetice din lume, infrastructura acestuia fiind identica cu cea a laboratoarelor Natera, iar specialistii care efectueaza analizele au urmat un program de training pentru o implementare rapida si eficienta a testelor de screening neinvaziv.

AMS Laborator Genetic, prin tehnologia de ultima ora si specialistii dedicati, doreste sa ridice standardele in diagnosticul genetic.

Prin profesionalism, grija si responsabilitate, oferim servicii de cea mai inalta calitate.

Testul prenatal neinvaziv, Panorama
www.amspanoramatest.ro